Netwerk Dementie IJssel- en Vechtstromen: over ons

Het Netwerk Dementie IJssel- en Vechtstromen is er voor iedereen die te maken heeft met dementie of een vermoeden hiervan. We zijn er voor de persoon met dementie, zijn of haar partner, kinderen of andere mantelzorgers, maar ook voor professionals die zorg en begeleiding bieden aan mensen met (beginnende) dementie.

Centrale vraagbaak rondom dementie

Het Netwerk Dementie IJssel- en Vechtstromen is er voor informatie, advies en ondersteuning over het ziektebeeld dementie, het aanvragen van indicaties voor zorg, mogelijkheden van dagbesteding, vervoer, thuiszorg en wonen. Wij zijn het centrale informatiepunt waar u terecht kunt met uw vragen en zorgen.

Realistisch beeld

Het aantal mensen dat een vorm van dementie krijgt – 1 op de 5 Nederlanders – neemt toe. De term dementie roept bij veel mensen een beangstigend beeld op. Het is echter vaak een langzaam proces en er zijn nog een heleboel dingen die wel kunnen. Wij willen realistische informatie bieden, mensen meenemen in de mogelijkheden en gericht verwijzen. Voor kinderen, partners of andere mantelzorgers helpt dat vaak enorm om de veranderende situatie voor, tijdens en na de diagnose aan te kunnen.

Bekend met zorg in de regio

Als netwerk bieden we zelf geen zorg, maar werken we samen met 12 organisaties in Dalfsen, Hardenberg, Heino, Kampen, Ommen, Staphorst, Wijhe, Zwartewaterland en Zwolle die gespecialiseerd zijn in zorg en advies bij dementie. Op onze website vindt u de belangrijkste gegevens van deze organisaties per type ondersteuning/voorziening.