Goede gesprekken over levensvragen

Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die sterk kunnen opspelen als iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis, ongeneeslijke ziekte of een beperkte tijd van leven. Levensvragen kunnen betrekking hebben op verlies van werk, partner of verlies van mogelijkheden als gevolg van ziekte. Maar kunnen ook gaan over geloof en spiritualiteit. Levensvragen zijn heel persoonlijk. Niemand hoeft met levensvragen te blijven zitten. In gesprek gaan met een geestelijk verzorger kan u helpen meer inzicht te krijgen en te onderzoeken in welke richting u verder kunt. Tot voor kort werd geestelijke verzorging vooral binnen instellingen gegeven, zoals in een ziekenhuis of een verpleeghuis. Doordat steeds meer mensen thuis blijven wonen als ze ouder worden of ziek zijn, is er meer behoefte aan begeleiding van een geestelijk verzorger in de thuissituatie. Die mogelijkheid is er nu.

Voor wie?

Het Centrum voor Levensvragen is bedoeld voor iedereen van 50 jaar en ouder die worstelt met levensvragen en voor mensen in de palliatieve fase en hun naasten. De gesprekken vinden bij u thuis plaats of op een andere locatie als u dat prettig vindt. U kunt kosteloos gebruik maken van in ieder geval vijf gesprekken met een geestelijk verzorger. U heeft geen indicatie of doorverwijzing nodig.

Waar en hoe?

De regio waarbinnen wij werken bestaat uit de volgende gemeenten: Zwolle, Olst-Wijhe, Kampen, Dalfsen, Ommen, Zwartewaterland, Staphorst, Hardenberg en omstreken. Kijk eens op http://gvthuisoverijssel.nl/. Daar vindt u meer informatie en een overzicht van de geestelijk verzorgers die actief zijn in deze regio. Ook vindt u daar contactinformatie.

Organisaties

0 organisaties gevonden