Ondersteuning aan mantelzorgers: voor meer grip en balans

Dementie roept veel vragen op en doet veel met iedereen die erbij betrokken is. Het proces is ingrijpend en de zorg vraagt veel. Mantelzorgers lopen het risico om overbelast te raken. Er zijn daarom cursussen en gespreksgroepen waar u terecht kunt met vragen en ervaringen kunt delen. Het kan mantelzorgers helpen om de zorg vol te kunnen houden en zelf in balans te blijven.

Informatie en praktische tips

DementieOnline.nl is een initiatief van Stichting Geriant ter ondersteuning van mantelzorgers van mensen met dementie en biedt informatie, praktische tips en een online cursus. Van achter hun computer leren mantelzorgers beter om te gaan met de ziekte dementie, het veranderende gedrag van hun naaste en hun eigen emoties. Cursisten krijgen begeleiding van een persoonlijke coach. Kijk voor meer informatie op www.dementieonline.nl. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de cursus. Als mantelzorger kunt u ook terecht voor vragen en advies bij uw casemanager. En in diverse gemeenten wordt maandelijks een Alzheimer Café gehouden, waar informatie wordt gegeven, maar waar ook ervaringen gedeeld kunnen worden.

Welke ondersteuning is er voor u beschikbaar?

Voor meer informatie over de organisaties die in uw omgeving ondersteuning bieden aan mantelzorgers, selecteer hieronder uw woonplaats en bekijk welke organisatie wat aanbiedt.