Thuiszorg: ondersteuning bij de dagelijkse verzorging

Op een gegeven moment kan dementie zulke vormen aannemen dat de dagelijkse verzorging lastiger wordt of een te grote belasting wordt voor de mantelzorger. Thuiszorg kan dan uitkomst bieden. Professionele hulpverleners helpen met persoonlijke verzorging, douchen, aankleden, steunkousen aantrekken, begeleiden bij eten, toiletgang en dergelijke. Het kan ook gaan om medische hulp, zoals medicatieverstrekking of wondverzorging. Voor mensen met dementie is het belangrijk dat de thuiszorg wordt afgestemd op de behoeften, situatie en mogelijkheden. De medewerkers van organisaties die hulp bieden zijn gespecialiseerd in het bieden van hulp aan mensen met dementie in elke fase.

Indicatie nodig

Thuiszorg wordt vergoed door de verzekeraar als u hiervoor een indicatie heeft van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Voor het aanvragen van een indicatie verwijzen wij u graag naar organisaties die u hierbij kunnen ondersteunen.

Wat is er in uw woonplaats mogelijk?

Selecteer hieronder uw woonplaats en bekijk welke organisaties thuiszorg bieden. Of zoek per organisatie naar een passend aanbod.

Organisaties

12 organisaties gevonden