Zwolle, Koor Oud-Goud

Oh ’t Is zo reuze fijn……

Vol enthousiasme zingt het koor Oud-Goud dat het zo fijn is om een Zwollenaar te zijn. Ook het samen zingen blijkt fijn te zijn voor zowel de koorleden met als zonder dementie. Elke maandagavond komt het koor, onder bezielende leiding van dirigente Hetty Bolt, samen. Ze wordt daarbij geholpen door een aantal betrokken vrijwilligers.

Een echtpaar, waarvan de vrouw dementie heeft, vertelt dat het fijn is om samen een leuke activiteit te hebben: ‘Iets om naar uit te zien’. Een ander koorlid vertelt dat hij vroeger lid was van een groot mannenkoor: ‘Dat was zingen op niveau, dit is zingen voor de gezelligheid’.  Een oud-schipper die er voor de eerste keer is, zingt alles uit volle borst mee. Veel koorleden hebben vroeger op een koor gezeten, door hun dementie moesten ze daarmee stoppen. Koor Oud-Goud biedt hun een alternatief. Het doel van het koor is samen plezier beleven aan zingen en dat is te zien. Er is veel herkenning en saamhorigheid doordat er vooral liederen van vroeger worden gezongen.

Spreekt u dit aan? Kom gerust een keertje meezingen. We verwachten dat de mensen met dementie samen met hun mantelzorgen komen (en dat de mantelzorger ook gezellig blijft meezingen). Het koor komt samen bij De Nieuwe Haven (Burgemeester Vos de Waelstraat 1), elke maandagavond van 19.00 – 20.00 uur. Daarna wordt samen koffiegedronken. De kosten voor deelname (+ 2 koppen koffie) bedraagt 5,70 per keer.

Graag vooraf aanmelden bij WijZ Welzijn door te bellen met de receptie: 038 – 8 515 700.