Zwolle; Zwolle Doet bijeenkomst

Onder het motto Praat vandaag over morgen roepen we iedereen op om in gesprek te gaan over morgen, de toekomst en ouder worden. In de bijeenkomstenreeks ‘Wat als…’ staan we stil bij verschillende thema’s die interessant kunnen zijn voor jou als mantelzorger, vrijwilliger of geïnteresseerde.

Op dinsdag 9 april 2024 staat de volgende bijeenkomst gepland: Wat als…De intimiteit en seksualiteit verandert bij langdurige ziekte?

Inhoud
Bij een chronische ziekte van een van de partners kunnen veranderingen ontstaan op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Soms is het bijvoorbeeld minder fijn elkaar aan te raken of is er geen energie of geen ruimte voor intimiteit.

De oorzaken voor ontstane problemen kunnen van biologische aard zijn (schade in de hersenen, lichamelijke oorzaken, bijwerkingen van medicatie) maar ook van psychologische aard (angst, onzekerheid, schaamte). Ook sociale oorzaken spelen een rol. Vaak komt de relatie onder druk te staan als één van de partners ziek wordt waardoor de verhoudingen veranderen. Daarnaast kan iemand na letsel of ziekte veranderen waardoor hij of zij niet meer degene is op wie je ooit verliefd bent geworden.

Op deze avond gaat Arno Prinsen, neuropsycholoog, met jou als naaste in gesprek over de impact die een chronische ziekte kan hebben op de intimiteit en seksualiteit binnen een relatie.

We willen dit onderwerp graag uit de taboesfeer halen door er op een laagdrempelige manier aandacht aan te geven. Het bespreken en delen van ervaringen gebeurt in een vertrouwelijke sfeer. Wilt u alleen luisteren en niet deelnemen aan het gesprek? Dat kan natuurlijk ook.

 

Details

  • dinsdag 9 april 2024
  • 19.15 uur inloop; aanvang 19.30 (eind 21.00 uur)
  • Zwolle Doet!, Burgemeester Drijbersingel 11, Zwolle

Meer informatie?