Zwolle, certificaat Zwolle als Dementievriendelijke stad

Op 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag. Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. Zwolle als Dementievriendelijke stad wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt op die dag een inspiratiebijeenkomst georganiseerd over dementie en vrijwilligerswerk. Ook ontvangt de stad op deze dag het ‘certificaat Zwolle Dementievriendelijk’, wat in ontvangst wordt genomen door wethouder Dorrit de Jong.

Blijven meedoen in de maatschappij

De groep van thuiswonende mensen met dementie is steeds groter geworden, daarom is hier de laatste jaren meer aandacht voor gekomen. Eén van de speerpunten is om mensen met (beginnende) dementie zo lang mogelijk mee te laten doen met de maatschappij, zodat niet de ziekte maar een betekenisvol leven centraal staat. Dit kan in de vorm van vrijwilligerswerk en daarom wordt er in Zwolle ingezet op meer geschikte vrijwilligersplekken voor deze groep Zwollenaren

Inspiratiebijeenkomst ‘dementie & vrijwilligerswerk’

Op 21 september wordt er een inspiratiebijeenkomst ‘dementie & vrijwilligerswerk’ georganiseerd door WijZ Welzijn, ZwolleDoet! en SamenZwolle. Inspirerende voorbeelden waar mensen met dementie aan vrijwilligerswerk doen komen aan bod, zoals: restaurant Deksels (kringloop Zwolle), Dierenweide Stadshagen en de Talentmakelaar uit Zwartewaterland. Winkels, stichtingen, (sport)verenigingen, bedrijven en andere organisaties zijn welkom op donderdag 21 september van 09:30 tot 11:00 uur in Stadkamer Centrum, Zeven Alleetjes 1a om zich te laten inspireren en vooral mee te denken over deze thematiek.

Aanmeldink:

Bijeenkomst: dementie & vrijwilligerswerk (samenzwolle.nl)

 

Details

  • donderdag 21 september 2023
  • 9.30 uur - 11.00 uur
  • Stadskamer Centrum, Zeven Alleetjes 1A in Zwolle

Meer informatie?