Meer weten over... - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

Telefonisch spreekuur dementie

donderdag 22 augustus 2019

Het netwerk dementie IJssel-Vecht heeft een speciaal telefonisch spreekuur dementie voor patiënten, mantelzorgers en collega zorgverleners. Elke maandag van 09.00 – 12.00 uur kan er worden gebeld naar 038 – 424 2010.

Tijdens dit spreekuur zit een casemanager dementie klaar om (kosteloos en laagdrempelig) vragen van patiënten, mantelzorgers en collega zorgverleners te beantwoorden. 

Een casemanager begeleidt, denkt mee, adviseert, regelt zorg en ondersteunt bij het maken van keuzes. Alles in goed overleg met de persoon met dementie en diens naasten.
 

Een casemanager dementie is speciaal opgeleid om mensen met dementie en hun naaste omgeving (mantelzorgers en familie) zo goed mogelijk te ondersteunen en adviseren. Zij is goed op de hoogte van de sociale kaart en heeft goede kennis van wetten en regels met betrekking tot de dementiezorg.

Ook collega zorgverleners, met minder ervaring op dit gebied, kunnen bellen met vragen. 

Kortom:
Het spreekuur is bedoeld voor patiënten die zelf twijfelen aan hun geheugen, voor mensen die zich zorgen maken om het geheugen of gedrag van een vriend of familielid en voor collega zorgverleners.

Het Netwerk dementie IJssel-Vecht is een samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de regio. 


 

« naar overzicht