Meer weten over... - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

Kunst bekijken - speciaal programma voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers succesvol

donderdag 31 oktober 2013

De interactieve rondleidingen en workshops die mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie sinds april in de culturele instellingen kunnen volgen, blijken succesvol. Het programma leidde niet alleen tot een verbetering van de kwaliteit van leven, maar ook tot een betere relatie met de mantelzorger, stellen de initiatiefnemers. Bovendien is het een goede manier om met lotgenoten in contact komen.

Dit programma is in april 2013 is het Stedelijk Museum Amsterdam, in samenwerking met het Van Abbemuseum in Eindhoven, gestart met een speciaal programma voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers: Onvergetelijk Stedelijk.

Het Stedelijk Museum maakt kunst toegankelijk voor mensen met Alzheimer (en andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers. Samen bekijk je, in een ontspannen en positieve sfeer, kunstwerken in de collectieopstelling. Je gaat erover met elkaar in gesprek en laat je inspireren door creatieve opdrachten. Het programma Onvergetelijk Stedelijk, maandelijks met een ander thema, wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten.

Datum: Vanaf april 2013 iedere eerste maandag van de maand 
Tijd: 14.30-16.00 uur
Prijs: €7,50 per deelnemer, inclusief entree
Reserveren is noodzakelijk en kan via educatie@stedelijk.nl of 020-573 27 41 tot uiterlijk vrijdag 9.00 uur voor aanvang van het programma (di-vr, 9-17 uur).

http://www.stedelijk.nl/educatie/volwassenen/onvergetelijk-stedelijk

 

« naar overzicht