Meer weten over... - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

koor voor mensen met dementie

woensdag 31 december 2014

Voor wie graag wil zingen!

Veel mensen houden van muziek en zingen. Ook ouderen. En steeds meer ouderen blijven langer dan voorheen thuis wonen, ook als er geheugenklachten zijn.

Hermien Mulder en Margret Boksebeld, allebei werkzaam in de ouderenzorg hebben het initiatief genomen om een koor op te richten voor mensen met dementie die nog thuis wonen. Het koor heeft inmiddels een naam, gezamenlijk bedacht door de deelnemers nl. OUD GOUD.
Het koor bestaat momenteel uit 21 personen (inclusief begeleiders) en heeft een eerste optreden gehad. Het was een een groot succes voor zowel het koor als de toeschouwers. Het blijkt dat het plezier voorop staat!

Iedereen met geheugenproblemen is van harte welkom om met een mantelzorger/begeleider te komen zingen. Er worden bekende liederen van vroeger gezongen onder leiding van dirigente Hetty Bolt. Voor mensen die geen begeleiding hebben, kan er gezocht worden naar een vrijwilliger.

De wekelijkse repetitie is op maandagavond van 19.00 tot 20.15 uur, na afloop wordt gezamenlijk een kopje koffie gedronken. De repetities vinden plaats in het restaurant van de Nieuwe Haven aan de Burgermeester Vos de Waelstraat 1 te Zwolle en de contributie is € 10,- voor de dementerende oudere (de mantelzorger/begeleider hoeft niet te betalen).

Wilt u ook meezingen?
Om u op te geven en voor meer informatie kunt u bellen met :

Margret Boksebeld 06 154 65 423 of
Hermien Mulder 038 42 63 700.

« naar overzicht