Meer weten over... - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

Cursus voor mantelzorgers-gemeente Raalte

donderdag 26 juli 2018

Evenmens heeft een cursus ontwikkeld waarin u in vijf bijeenkomsten handvatten krijgt in de zorg voor uw naaste met dementie. Wat betekent het om mantelzorger te zijn en zorg ik ook goed voor mezelf? De bijeenkomsten staan in het teken van kennis over dementie, veranderend gedrag, de invloed van de omgeving en tips hoe u het beste kunt communiceren en handelen.

Dementie is een ingrijpende aandoening, zowel voor degene die het overkomt als voor de omgeving, zoals u die mantelzorger bent.

Voor u kan dementie grote impact hebben; u moet altijd beschikbaar zijn, toezicht houden, hulp bieden bij alle dagelijkse dingen en eindverantwoordelijk zijn voor grote en kleine beslissingen.


Dat dementie een steeds groter wordend verlies van het geheugen en het denk- en oordeelvermogen met zich meebrengt maakt het in de loop van de tijd zwaarder.

Niet alleen voor de persoon met dementie verandert het leven; ook voor u als mantelzorger. Evenmens biedt u daarom deze cursus aan, zodat u handvatten kunt krijgen in de omgang van uw naaste met dementie

Heeft de cursus uw interesse gewekt?

Dit najaar starten we voor betrokkenen in de gemeente Raalte met een serie bijeenkomsten specifiek voor mantelzorgers van een partner met dementie.

Data: de maandagen 24 september, 8 oktober,  12 en 26 november en 10 december.

Tijden: 10.00 – 12.00 uur

Locatie: Dorpshuus, Marktstraat 7, Heino

 

Er kunnen 8 personen deelnemen aan de groep

 

Neem voor informatie en aanmelding contact op met

Herma Spoolder of Renate Krosman consulenten mantelzorg Evenmens.

Tel: 0572 - 820997 hspoolder@evenmens.nl / rkrosman@evenmens.nl

Alle informatie is ook hier na te lezen.

« naar overzicht