Meer weten over... - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

Casemanagement dementie

donderdag 1 augustus 2019

Rechtstreekse aanmelding van patiënten met niet-pluis gevoel of gediagnosticeerd met dementie bij een casemanager dementie van het netwerk dementie IJssel-Vecht in de gemeenten Dalfsen, Heino, Kampen, Staphorst, Wijhe, Zwartewaterland en Zwolle.

Bij het regionale netwerk dementie IJssel-Vecht zijn 45 casemanagers dementie werkzaam. Alle casemanagers hebben een hbo-opleiding (met verpleegkundige of sociaal werk achtergrond) aangevuld met een specifieke opleiding casemanagement dementie.
Als bij een patiënt twijfelt bestaat over de cognitie (het niet-pluis gevoel) of als de diagnose dementie (bijna) is gesteld, dan kan de huisarts rechtstreeks bij een casemanager dementie een aanvraag doen voor begeleiding patiënt en mantelzorger. 

Casemanagers dementie koppelen terug naar de huisarts als het definitief is dat zij de patiënt en mantelzorger(s) gaan begeleiden. 

Het netwerk dementie IJssel-Vecht is een samenwerkingsverband van Beter Thuis Wonen, Carinova, Curadomi, Driezorg, Het Zand, Icare, PGVZ, Rosengaerde, RST Zorgverleners, IJsselheem, ZGR/MIEN en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

« naar overzicht