Meer weten over... - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

Casemanagement dementie

dinsdag 21 maart 2017

Rechtstreekse aanmelding van patiënten met niet-pluis gevoel of gediagnosticeerd met dementie bij een casemanager dementie van het netwerk dementie IJssel-Vecht in de gemeenten Dalfsen, Heino, Kampen, Staphorst, Wijhe, Zwartewaterland en Zwolle.

Bij het netwerk dementie IJssel-Vecht zijn 35 casemanagers werkzaam. Allemaal hebben ze minimaal een hbo-opleiding (met wijkverpleegkundige, maatschappelijk werk of SPV achtergrond) aangevuld met een specifieke opleiding casemanagement dementie.
Als bij een patiënt twijfelt bestaat over de cognitie (het niet-pluis gevoel) of als de diagnose dementie (bijna) is gesteld, dan kan de huisarts rechtstreeks bij een casemanager dementie een aanvraag doen voor begeleiding patiënt en mantelzorger. 

Een overzicht van deze casemanagers en andere disciplines die van belang zijn voor de diagnose en begeleiding van de persoon met dementie is te vinden op de verwijskaart dementie (MCC Klik Hulpdocumenten).

Casemanagers geven terugkoppeling naar de huisarts als definitief is dat zij de patiënt gaan begeleiden. 

Het Netwerk dementie IJssel-Vecht is een samenwerkingsverband van Carinova, Het Zand, Icare, IJsselheem, Rosengaerde en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht.

Geraldine Gort
Coördinator Netwerk dementie IJssel-Vecht
geraldine.gort@home.nl
Dalfsen, Heino, Kampen, Staphorst, Wijhe, Zwartewaterland en Zwolle
logo netwerk dementie

 

 

 

 

« naar overzicht