Activiteiten - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

Speciaal voor mensen met dementie en hun naasten

Als dementie in uw leven komt, is het voortzetten van een gewoon dagelijks leven het best voor alle betrokkenen. De ziekte kan mensen angstig en onzeker maken. Zekerheid, structuur en veiligheid zijn dan belangrijk. Toch is het ook belangrijk dat mensen actief blijven, een dagelijkse wandeling maken, anderen ontmoeten, met hun handen werken, boodschappen doen. Dit kan in de eigen woonomgeving. Maar, met het voortschrijden van de ziekte, vraagt dit steeds vaker om deskundige begeleiding. Hieronder leest u wat er speciaal voor mensen met dementie wordt aangeboden.

Dementie roept vele vragen op. Voor de persoon zelf kan het heel fijn zijn om hierover met lotgenoten te praten. Dit kan in een gespreksgroep voor mensen met beginnende dementie. Dementie vraagt van mantelzorgers, partner, familie en naasten, een enorm vermogen om zich aan te passen aan de gevolgen van de ziekte. Een cursus of gespreksgroep, waarin ook gedeeld kan worden waar je tegenaan loopt, is dan niet overbodig. Ook het Alzheimer Café, een ontmoetingsplek voor mantelzorgers en mensen met dementie, biedt veel informatie en ondersteuning.

Een casemananager is deskundig en in staat om u gedurende langere tijd advies en begeleiding te bieden. Soms intensief adviserend en coördinerend, soms op afstand; afhankelijk van wat u wenst of nodig heeft. Meer informatie over de casemanager dementie

Een aantal activiteiten