Achtergrondinformatie - Netwerk Dementie IJssel-Vecht

lettergrootte

Achtergrondinformatie

Boekje "Wat kunt u doen bij dementie?"
Een praktische handleiding voor partners, familieleden en mantelzorgers, geschreven door een mantelzorger. Omdat zij uit eigen ervaring weet dat omgaan met dementie niet eenvoudig is, heeft zij veel informatie verzameld om u op weg te helpen in de wereld van de zorg bij dementie.
Klik hier om het boekje te downloaden. 

Vroegtijdige zorgplanning bij personen met dementie, door Manu Keirse
Hoe kun je een persoon met dementie benaderen zoals hij dat zelf zou hebben gewild? Hoe en wanneer begin je het gesprek over de medische interventies die iemand in een later stadium wel en niet meer zou willen?
Lees het hele artikel

Wilsverklaringen inzake mijn gezondheidszorg en mijn levenseinde
Klik hier voor het formulier (het is ook te vinden op www.delaatstereis.be)

Shared decision making
Dit gaat over gezamenlijke besluitvorming. Het is een manier van werken waarbij de casemanager samen met de cliënt tot beslissingen over behandeling komt die het best passen bij die cliënt. Hiermee is het een belangrijke tool voor casemanagers. Meer informatie over 'Shared decision making in zorgnetwerken rond mensen met dementie' is te lezen in een presentatie van Windesheim.
Klik hier

Project Sociale Netwerken "Goed voor elkaar!"
In Kampen, Zwolle en Zwartewaterland zijn netwerkcoaches van mantelzorgorganisaties gestart met een praktische aanpak voor mensen die door zorg voor hun naaste met dementie, ziekte, ouderdom een klein netwerk hebben of in een isolement zijn geraakt. Om te lezen hoe u ze kunt bereken, klik hier.

Regionaal ketenplan dementienetwerk

klik hier

Zorgstandaard dementie van Alzheimer Nederland en Vilans
klik hier

Informatie voor casemanagers van Buurtkamer Plus, Icare/WijZ, Zwolle
klik hier

Artikel "Casemanagement voor dementerenden" - de Volkskrant, okt 2012
klik hier