Aquamentie: bewegen in water, doet u mee?

Hogeschool Windesheim organiseert dit seizoen Aquamentie. Dat is bewegen in het water voor mensen met dementie. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen in warm water een positief effect heeft op het brein, het bewegen en het zelfvertrouwen. Het water komt tot aan de borst: mensen hoeven niet bang te zijn om te verdrinken en ook niet heel goed te kunnen zwemmen.

In september start bij voldoende belangstelling weer een groep op de maandagmiddag in het therapiebad van Windesheim. Een zwemsessie duurt 45 minuten en elke deelnemer wordt begeleid door een student. De mantelzorger mag ook mee in het water, maar dat hoeft niet. Die kan ook een kopje koffie/thee te drinken met de andere mantelzorgers. Degene met dementie (of zijn/haar mantelzorger) regelt zelf het vervoer naar het zwembad en het omkleden.

De kosten bedragen 65,– voor een periode van 5 maanden (sep t/m jan). Als de mantelzorger mee het water ingaat hoeft hier niet extra voor worden betaald. Bij voldoende belangstelling zal in februari weer een groep starten.

Voor meer informatie, neem dan contact op met Gerdien Wubbeling, coördinator netwerk Dementie IJssel- en Vechtstromen via de mail: dementie@careketens.nl of door haar te bellen: 06-13325243